Lighthouse Muzieklab is een plek in het hart van Groningen waar mensen met een passie voor muziek elkaar ontmoeten om concerten bij te wonen, te leren en samen te jammen. Het is een muziekschool die naast traditionele muzieklessen ook nieuwe manieren van leren aanbiedt. Zo organiseert de Lighthouse interactieve concerten en workshops met geleide impro-sessies. Ons hoofddoel hiermee is om muzikanten van verschillende niveaus en leeftijden bij elkaar te brengen om samen te leren en zich tegelijkertijd individueel te ontwikkelen.

De Lighthouse is een gebouw dat onderdeel uitmaakt van een nieuw stukje Groningen; het Open Lab Ebbinge. Dit gebied is vrijgemaakt door de gemeente om ruimte te bieden aan alternatieve, duurzame gebouwen waar artiesten, designers en architecten kunnen werken. Dit gebied ontwikkelt zich snel als de nieuwe agora van Groningen voor diegenen met een interesse in kunst en cultuur.

De Lighthouse is een CO2-neutraal gebouw en bestaat volledig piepschuim, hout en gekleurde kunststof ramen. Door het gebruik van polycarbonaat verwarmt zonlicht de ruimte en wordt de geluidsisolatie bevorderd. De wanden zijn aan de binnenkant bekleed met bamboe. Deze houtsoort is milieuvriendelijk en draagt bij aan de warme akoestiek. Dit maakt de Lighthouse tot een comfortabele ruimte en een goede ontmoetingsplek voor muzikale activiteiten.

Meer informatie
» Muziekles
» Agenda

  • Lighthouse
  • Lighthouse
  • Lighthouse

Foto’s: Mark Sekuur

SanderThijsenOver ons